De Weddenschap van start

Op 26 oktober is de leesbevorderingscampagne De Weddenschap gestart. Leerlingen gaan tijdens de campagne de uitdaging aan om drie boeken te lezen in zes maanden. Binnen een breed leesprogramma wordt ook de Nieuwsservice ingezet.

De Weddenschap is een leesbevorderingscampagne voor het vmbo, mbo en praktijkonderwijs van Stichting Lezen. Om een samenhangend leesbeleid te stimuleren worden ook nieuwsmedia ingezet via de Nieuwsservice van Nieuws in de klas. Leesplezier staat voorop in de campagne. Alle Nederlandstalige boeken, passend bij de leeftijd, zijn toegestaan.

Meedoen aan de campagne is gratis en er is promotiemateriaal en lesmateriaal beschikbaar. De leerlingen staan er niet alleen voor. Zij krijgen hulp van drie BN’ers. Dit jaar zijn Jeangu Macrooy, DIO en Famke Louise leescoaches. Na afloop krijgen de leerlingen een certificaat met daarop de gelezen boeken en een foto en handtekening van de leescoach.

Aanmelden voor De Weddenschap kan hier. Met de aanvullende lessuggesties en de Nieuwsservice van Nieuws in de klas verrijkt u de leesomgeving met een diversiteit aan teksten en bronnen.

Rijke Leesomgeving

Hoe meer je leest hoe makkelijker en hoe leuker het vervolgens wordt. De afwisseling van non-fictie en fictie werkt stimulerend. Het inrichten van een rijke leesomgeving met boeken en kranten, zowel fysiek als digitaal helpen mee om het lezen te stimuleren.

Ambassadeurs voor De Weddenschap

Tijdens het jubileumjaar zijn er diverse ambassadeurs die leestips geven voor zowel docenten als leerlingen en mbo-studenten. Chris van Hall, manager van Nieuws in de klas, is een van de ambassadeurs.

 

Nieuwsbrief