De Weddenschap van start

De Weddenschap, de leesbevorderingscampagne voor vmbo, mbo en pro van Stichting Lezen is weer van start. Om een samenhangend leesbeleid te stimuleren zet De Weddenschap de Nieuwsservice in van Nieuws in de klas. Tijdens de campagne lezen leerlingen en studenten 3 boeken in 6 maanden.

 

 

Alle Nederlandstalige boeken passend bij de leeftijd zijn toegestaan. Leesplezier staat voorop. Meedoen aan de campagne is gratis. Er is promotiemateriaal en lesmateriaal beschikbaar.

De leerlingen staan er niet alleen voor. Zij krijgen hulp van drie BN’ers. Na afloop krijgen de leerlingen een certificaat met daarop de gelezen boeken en een foto en handtekening van de leescoach. Gedurende zes maanden gebruiken leraren diverse lessuggesties om lezen te stimuleren. Sommige scholen bieden de gelegenheid tot vrij lezen in de les. Hoe meer je leest hoe makkelijker en hoe leuker het vervolgens wordt. De afwisseling van non-fictie en fictie werkt stimulerend. Het inrichten van een rijke leesomgeving met boeken en kranten, zowel fysiek als digitaal helpen mee om het lezen te stimuleren.

Aanmelden voor De Weddenschap kan hier.  Met de aanvullende  lessuggesties van Nieuws in de klas verrijkt u de leesomgeving met een diversiteit aan teksten en bronnen.

 

Nieuwsbrief