Eurovisie Songfestival 2024 (Malmö)

Dit jaar vindt de 68ste editie plaats van het Eurovisie Songfestival. Van 7 tot en met 11 mei barst het los in Malmö, Zweden. Niet alleen zangers en hun complete entourage zullen deze stad aandoen, ook honderden verslaggevers zullen aanwezig zijn om te schrijven en praten over alle ontwikkeling op en rond het festival.

Maar hoe doe je dat eigenlijk; verslaggeving van zo’n groot evenement? Dat ontdekken de leerlingen in deze les. Wat voor vragen kun je als verslaggever stellen om je te onderscheiden van andere media? Hoe beargumenteer je jouw standpunt als je een recensie schrijft en is het Eurovisie Songfestival echt zo a-politiek?

De les bestaat uit drie opdrachten, die ook los van elkaar te maken zijn. Iedere opdracht duurt tussen de 10 en 20 minuten. De les is zowel geschikt voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs als de bovenbouw van het primair onderwijs, met de kanttekening dat opdracht 3 misschien iets te hoog gegrepen is voor het primair onderwijs (eigen inschatting leerkracht).

Tijdsbesteding
10-30 min.

Nieuwsbrief