Lesmateriaal gemeenteraadsverkiezingen

Nieuws in de klas heeft lesmateriaal over de gemeenteraadsverkiezingen 2018 gemaakt. Aan de hand van het nieuws verdiepen leerlingen zich in de gemeentepolitiek. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: wat is de rol van de journalistiek, wat doet het college van burgemeester en wethouders en hoe kan je zelf invloed hebben op de lokale politiek?

Door met dit lesmateriaal te werken besteedt u aandacht aan mediawijsheid, burgerschap en taalvaardigheid. Onze gratis Nieuwsservice maakt onderdeel uit van de lesopdrachten. Bij de keuze voor de Nieuwsservice Digitaal via Blendle heeft u vier weken toegang tot de nieuwstitels naar keuze. Voor deze opdrachten raden we aan om in ieder geval te kiezen voor een regionaal dagblad.  Als u van de Nieuwsservice voor docenten of voor leerlingen gebruik wilt maken in de week van de gemeenteraadsverkiezingen moet u de bestelling voor 11 maart plaatsen.

Enkele nieuwstitels hebben speciale dossiers over de gemeenteraadsverkiezingen. Deze zijn vrij toegankelijk in te zien.

Het Parool , BN De Stem, NRC, NU, de Volkskrant, de Limburger, De Telegraaf , RTL Nieuws

Of zoek in Blendle op het woord gemeenteraadsverkiezingen.

De Persgroep Nederland biedt vanaf 24 februari een gezamenlijke Kieswijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daarbij zijn niet de partijprogramma’s leidend, maar wat de lezer en de redactie belangrijk vinden. De kieswijzers van 220 gemeenten zijn vanaf zaterdag 24 februari gratis te raadplegen op www.gemeentekieswijzer.nl.

Lessuggestie downloaden

Nieuwsbrief