Lesmateriaal gemeenteraadsverkiezingen

Nieuws in de klas heeft lesmateriaal over de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 gemaakt. Aan de hand van het nieuws verdiepen leerlingen zich in de gemeentepolitiek. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: wat is de rol van de journalistiek, wat doet het college van burgemeester en wethouders en hoe kan je zelf invloed hebben op de lokale politiek?

Door met dit lesmateriaal te werken besteedt u aandacht aan mediawijsheid, burgerschap en taalvaardigheid. Onze gratis Nieuwsservice maakt onderdeel uit van de lesopdrachten. Bij de keuze voor de Nieuwsservice Digitaal heeft u vier weken toegang tot de nieuwstitels naar keuze. Voor deze opdrachten raden we aan om in ieder geval te kiezen voor een regionaal dagblad.  Als u van de Nieuwsservice voor docenten of voor leerlingen gebruik wilt maken in de week van de gemeenteraadsverkiezingen adviseren we de bestelling voor 6 maart 2022 te plaatsen.

Enkele nieuwstitels hebben speciale dossiers over de gemeenteraadsverkiezingen. Deze zijn vrij toegankelijk in te zien.

Het Parool, BN De Stem, NRC, NU, de Volkskrant, de Limburger, De Telegraaf , RTL Nieuws, Noordhollands Dagblad, Ijmuider Courant, Brabants Dagblad, Barneveldse Krant

Nieuwsbrief