Serious game: Breaking News

Speel klassikaal of individueel de online game Breaking News en sluit met het lespakket aan op de journalistieke basisvaardigheden die in de interactieve game voorbijkomen.

In de game lopen leerlingen virtueel stage op een nieuwsredactie waar ze voor belangrijke keuzes komen te staan. Wat is nieuws en wat niet? Welke kop en foto kies ik? Hoeveel betaal ik voor een bron? Na iedere keuze krijgen de leerlingen direct feedback en leren ze dat journalistiek bepaalde regels volgt en niet alles zwart of wit is.

In de game zijn zeven badges te behalen die corresponderen met de journalistieke basisvaardigheden. Bij elk van deze badges is in het lesprogramma een opdracht bedacht die de leerlingen laat oefenen met deze basisvaardigheid. Zo eindigen zij de game én het lesprogramma als onbetwiste journalisten!

De speelduur van de game ligt tussen de 20 en 30 minuten. De opdrachten in het lespakket zijn afzonderlijk van elkaar te maken en variëren in moeilijkheidsgraad en tijdsduur (tussen de 10 en 50 minuten).

De gratis online game Breaking News speel je hier.

Meer informatie vind je hier.

Het lespakket en de benodigde bijlagen vind je hiernaast.

Bestel nu de krant in de klas
Wil je helemaal het ‘nieuwsgevoel’ krijgen in de klas? Maak dan gebruik van onze Nieuwsservice.

 

 

Lessuggestie downloaden

Nieuwsbrief