Bezorging voor Nieuwsservice hervat

De bezorging van papieren dag- en weekbladen voor de Nieuwsservice is hervat nu de scholen weer open gaan. De mogelijkheid om nieuwsmedia op papier aan te vragen is weer geactiveerd.

De coronamaatregelen hebben een grote invloed op het onderwijs. De scholen moesten dicht en de bezorging van papieren exemplaren van nieuwstitels via de Nieuwsservice was tijdens de schoolsluiting opgeschort. Omdat de basisscholen weer open gaan en de middelbare scholen voor kleinere groepen weer open zijn, wordt de bezorging van dag- en weekbladen weer hervat.

De Nieuwsservice Digitaal, de lesmaterialen en de nieuwstool zijn wel veel gebruikt bij het afstandsonderwijs. Nieuws in de klas heeft een uitgebreid overzicht van opdrachten gemaakt die ingezet kunnen worden op afstand. Het is daarbij belangrijk om leerlingen letterlijk bij de les te houden. Door nieuws in te zetten in het onderwijs zijn leerlingen meer gemotiveerd. En het onderwijs wordt relevanter door het te koppelen aan echte contexten en de actualiteit.

Nu de Nieuwsservice weer is gestart, kunnen leraren weer kosteloos nieuwstitels op school en thuis laten bezorgen voor gebruik in de les. Uiteraard kunt u ook de Nieuwsservice Digitaal inzetten voor uw onderwijs.

Heeft u een bestelling geplaatst maar is uw school nog dicht, dan kunt u uw bestelling tot een week voorafgaand aan de bezorging annuleren via mijn.nieuwsindeklas.nl.

Nieuwsbrief