Olympische Winterspelen in het nieuws

Volg het nieuws rond de Olympische Winterspelen en gebruik de lessuggesties De Olympische Winterspelen worden gehouden van 4 tot en met 20 februari 2022.

Nieuws in de klas heeft een aantal lessuggesties gemaakt om te gebruiken bij het nieuws over de Olympische Winterspelen. De Olympische Winterspelen worden gehouden van 4 tot en met 20 februari 2022. In de lessuggesties komen verschillende begrippen aan de orde zoals metaforen in de sportjournalistiek, sport en gender en sport en politiek. Door de lessuggesties te koppelen aan het nieuws en de actualiteit worden de lessen betekenisvoller.

Uit onderzoek blijkt dat vijftien minuten lezen per dag  de leesvaardigheid van leerlingen verhoogt. Elke dag een artikel lezen uit de krant draagt bij aan de lees- en taalvaardigheid. Als dat kan met sportartikelen die aansluiten bij de interessewereld dan verhoogt dat het leesplezier.

U vindt feitelijke achtergronden en vraagsuggesties. Om de opdrachten goed te kunnen maken is het van belang dat de wedstrijden in China al zijn begonnen. Op die manier kunnen leerlingen inhaken op de concrete wedstrijdresultaten. Bestel nu de Nieuwsservice Digitaal  of raadpleeg de websites van de aangesloten nieuwstitels. 

 

Nieuwsbrief