Bestellen voor collega’s nu mogelijk

Voorheen konden docenten alleen voor zichzelf nieuwstitels bestellen bij Nieuws in de klas. Vanaf nu is het ook mogelijk dat één persoon, bijvoorbeeld de mediathecaris of taalcoördinator van een school, bestellingen plaatst voor andere collega’s. Dit geldt voor alle diensten die beschikbaar zijn via de Nieuwsservice, zoals de Bezorgdienst voor docenten.

Hoe werkt dit?

  • Bij het aanmaken van een account kunt u kiezen tussen een docentaccount (voor individueel bestellen) of een ‘intermediairsaccount’. Met het ‘intermediairsaccount’ kunt u zowel voor uzelf als voor andere docenten bestellen.
  • Als u een ‘intermediairsaccount’ heeft aangemaakt, kunt u vervolgens andere docenten toevoegen voor wie u bestellingen wilt plaatsen.
  • Het kan zijn dat docenten die u toevoegt, zelf al een account hebben. Als dit het geval is, kunt u dit controleren aan de hand van het e-mailadres van de docent. Heeft een docent nog geen account, dan maakt u er een aan voor de docent.
  • Voordat u bestellingen kunt plaatsen voor een andere docent, zal deze hier eerst toestemming voor moeten geven en het gewenste bezorgadres in moeten stellen. Zodra u een docent heeft toegevoegd, ontvangt hij/zij bericht met het verzoek om toestemming te geven.
  • Zodra de docent toestemming heeft gegeven, ontvangt u een melding en kunt u beginnen met bestellen!

Nieuwsbrief